Het wordt over het algemeen aanbevolen om eerst je dagcrème aan te brengen en daarna pas de zonnebrandcrème. Hier is waarom:

  1. Bescherming tegen de zon: Zonnebrandcrème is speciaal ontworpen om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Door het als laatste aan te brengen, vormt het een beschermende laag bovenop je dagcrème.

  2. Absorptie van de dagcrème: Dagcrèmes worden vaak gebruikt om hydratatie en voedingsstoffen aan de huid te leveren. Door de dagcrème eerst aan te brengen, kan deze beter door de huid worden opgenomen zonder gehinderd te worden door de zonnebrandcrème erbovenop.

  3. Consistentie van de producten: Dagcrèmes hebben meestal een dikkere textuur dan zonnebrandcrèmes. Door eerst de dagcrème aan te brengen, voorkom je dat de zonnebrandcrème de textuur of effectiviteit van de dagcrème beïnvloedt.

Het is echter belangrijk op te merken dat het aanbrengen van zonnebrandcrème over je dagcrème beter is dan het helemaal niet aanbrengen van zonnebrandcrème. Als je merkt dat het aanbrengen van zonnebrandcrème over je dagcrème onpraktisch is, kun je ervoor kiezen om een dagcrème te gebruiken die al SPF (Sun Protection Factor) bevat, zodat je de extra stap van het aanbrengen van zonnebrandcrème kunt overslaan.

Zonnebrand voor of na je dagcrème

Suncare poducten

Foundation na zonnebrandcrème

Als je foundation wilt aanbrengen nadat je zonnebrandcrème hebt aangebracht, zijn hier een paar tips:

  1. Wacht even: Zodra je de zonnebrandcrème hebt aangebracht, is het het beste om een paar minuten te wachten voordat je foundation aanbrengt. Op die manier kan de zonnebrandcrème volledig in de huid intrekken en een beschermende laag vormen.

  2. Kies de juiste foundation: Kies een foundation die compatibel is met zonnebrandcrème. Zoek naar foundations die lichtgewicht en olievrij zijn, zodat ze niet zwaar aanvoelen op de huid en de zonnebrandcrème niet afbreken of verstoren.

  3. Breng de foundation aan: Breng de foundation aan zoals je normaal zou doen. Je kunt een make-upkwast, sponsje of je vingers gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. Zorg ervoor dat je de foundation gelijkmatig over je gezicht verdeelt en goed blendt.

  4. Eventueel extra bescherming: Als je extra bescherming tegen de zon nodig hebt, kun je overwegen om een foundation te gebruiken die ook SPF bevat. Hoewel de SPF in de foundation niet voldoende is als enige zonbescherming, kan het een extra laagje bescherming bieden bovenop de zonnebrandcrème.

Het is belangrijk op te merken dat zonnebrandcrème de belangrijkste stap is voor bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Zelfs als je foundation met SPF gebruikt, is het nog steeds essentieel om een aparte zonnebrandcrème met een breed spectrum en een voldoende hoge SPF te gebruiken, en deze regelmatig opnieuw aan te brengen gedurende de dag.

Zelf gebruik ik de zonneproducten van Mylène. En heb je een vakantie geboekt? Dan is de starter van Mylène een aanrader!
Hiermee activeer je de melanine aanmaak waardoor je sneller bruint. Start deze kuur 3 weken voordat je op vakantie gaat.
Let op! Dit product bevat geen SPF en is een voorbereiding op je zonvakantie.

Travel Set Beauty

Travel Set Beauty