De Natuur is Mijn Happy Place

De natuur is mijn happy place. Hier kom ik tot rust, voel ik me natuurlijk gelukkig en geniet ik van al het moois om me heen. Neem een mindfulness moment: adem diep in door je neus, houd je adem 5 seconden vast en adem uit door je mond. Herhaal dit een paar keer. Hiermee maak je je hoofd leeg, leef je in het nu en voel je je natuurlijk gelukkig.

Mijn Momenten in de Natuur

In de natuur schiet ik de meeste beelden. Soms neem ik mijn camera mee als ik een bepaald doel voor ogen heb, en vaak heb ik mijn iPhone bij me om het onverwachte vast te leggen of om een reminder te plaatsen voor een plek waar ik met mijn camera naar terug wil keren. Voor de rest gebruik ik mijn telefoon niet. Deze laat ik bewust in mijn jaszak zitten om niet gestoord te worden. De tijd die ik in de natuur doorbreng is voor mij en Pluto, onze hond.

De Natuur als Oplaadpunt

In alle hectiek van de dag is de natuur mijn oplaadpunt. Hier ontstaan de beste ideeën en vind ik mijn rust. Het is het startpunt van mijn dag en met een appel in mijn hand en Pluto aan de lijn zet ik in mijn hoofd de intenties voor de komende uren en luister ik naar de vogels die fluiten.

Gezondheidsvoordelen van de Natuur

Wist je dat natuur een positieve invloed heeft op je gezondheid? Het is wetenschappelijk bewezen dat het sterftecijfer lager is bij mensen die in een groene omgeving wonen en/of vaker de natuur opzoeken. Lucky me dat ik gekozen heb voor natuurfotografie en in de buurt van bossen woon.

Opladen in de Natuur

Als je rust wilt ervaren, raad ik je aan om vaker de natuur op te zoeken om op te laden. Laat je problemen los en focus je op het nu. Gisteren is geschiedenis en wat morgen brengt is een verrassing. Hierdoor krijg je energie en vergeet je voor een moment al je zorgen. Ga met je blote voeten in het gras staan en luister naar de natuur om je heen. Hoor de wind en voel de zon op je huid. Haal diep adem en adem de schone lucht in. Bomen en planten staan bekend om hun zuiverende werking. Het zorgt voor minder stress, een betere conditie en een positievere mindset. Voel je natuurlijk gelukkig!

Draag Je Steentje Bij

Door klimaatverandering heeft de natuur het zwaar. Ik draag mijn steentje bij door afval te scheiden, te consuminderen, zoveel mogelijk zero waste te leven, te minimaliseren, goede doelen te steunen, lokaal eten te kopen en zo min mogelijk plastic te gebruiken en aan te schaffen. Als we dit allemaal zouden doen, hebben deze kleine stapjes samen een steeds grotere impact.

Jouw Happy Place

Wat doe jij voor onze natuur? Waar is jouw happy place? En voel ook jij je natuurlijk gelukkig? Laat het me gerust weten in een reactie. Zo leren we van elkaar.

Genieten in de Regen

En hey… zelfs de dagen dat het regent is het genieten in de natuur. De kleuren zijn intenser en de geuren nog meer aanwezig. Dus weer of geen weer, vies en nat… pak je paraplu of regenjas en ga opladen in de natuur.

Haal de Natuur in Huis

Wil je de natuur in huis halen door een foto van mij aan je muur? Omdat je het een mooie foto vindt of als reminder dat het buiten zo prachtig is? Dat er nog zoveel in de natuur te ontdekken is? Stuur me dan gerust een berichtje voor de mogelijkheden.

Liefs Caroline Xxx

Slow down and enjoy the simple pleasures in life

– Unknown

Caroline Wirtz

CAROLINE WIRTZ

 In mijn drukke leven heb ik structuur nodig om rustige momenten in te plannen.
Me time is erg belangrijk!

Naast een baan en een eigen bedrijf volg ik ook nog een opleiding en doe ik vrijwilligerswerk in de uilenwerkgroep Leudal.
Om dat te kunnen realiseren en tijd over te houden voor leuke dingen maak ik een planning om zo rust in mijn hoofd te bewaren.
Als ik geen tijd voor mezelf inplan dan ga ik 7 dagen in de week als een intercity door het leven.
Ik reflecteer, manifesteer en mediteer om mijn doelen te halen.