Edith Eger – De keuze

 

 

De Veerkracht en Kracht van Edith Eger: Een Recensie van “De Keuze”

Wanneer je denkt aan verhalen over de Holocaust, denk je vaak aan onvoorstelbaar lijden en verlies.
Maar soms komt er een verhaal voorbij dat niet alleen de verschrikkingen van die tijd beschrijft, maar ook een ongelooflijk verhaal van veerkracht en kracht vertelt. “De keuze” van Edith Eger is zo’n verhaal.
Het boek is een inspirerende en ontroerende memoire die niet alleen haar ervaringen als overlevende van Auschwitz deelt, maar ook haar reis naar herstel en vergeving beschrijft.

Een Aangrijpend Verhaal van Overleving

In “De keuze” vertelt Edith Eger, een Hongaarse jodin, haar aangrijpende verhaal van overleven en veerkracht.
Als tiener werd ze samen met haar familie naar Auschwitz gedeporteerd, waar ze ondraaglijke gruwelen meemaakte.
Ze verloor haar ouders in het kamp, maar overleefde zelf dankzij haar vastberadenheid en innerlijke kracht.
Dit boek is niet zomaar een memoire; het is een krachtige getuigenis van hoe het menselijk hart en de geest in de meest onmenselijke omstandigheden kunnen overleven en bloeien.

De Reis naar Herstel

Na de oorlog emigreerde Edith naar de Verenigde Staten, waar ze een succesvolle carrière opbouwde als klinisch psycholoog.
In haar boek legt ze uit hoe ze haar traumatische verleden confronteerde en leerde om te gaan met pijn en verlies.
Ze benadrukt de kracht van keuze: zelfs in de meest onmenselijke omstandigheden hebben we de vrijheid om te kiezen hoe we reageren.

Eger deelt in “De keuze” hoe ze haar eigen trauma’s en pijnlijke herinneringen onder ogen kwam en hoe ze deze transformeerde in bronnen van kracht en wijsheid.
Haar verhaal is een krachtige herinnering dat, ongeacht wat ons overkomt, we altijd de kracht hebben om onze eigen weg naar genezing te vinden.

De tekst van deze blogpost gaat hieronder verder …

De spirituele betekenis van de buizerd

Ontdek de spirituele betekenis van de buizerd en zijn rol als krachtdier. Leer hoe deze majestueuze vogel symbool staat voor vrijheid, intuïtie, en persoonlijke groei. Laat de buizerd je gids zijn op je spirituele reis.

Amberblokjes en geurblokjes

Ontdek de magie van amberblokjes en geurblokjes! Verwen jezelf of een ander met onze nieuwe geuren, stijlvolle schaaltjes en kleurrijke mini raspen. Perfecte kleine cadeautjes die elke ruimte in een geurige oase veranderen. Bestel nu en geniet van de luxe van langdurige, natuurlijke geuren.

De 5 seconden regel van Mel Robbins

Ontdek hoe de 5 seconden regel van Mel Robbins je kan helpen om uitstelgedrag te overwinnen en je doelen te bereiken. Leer de techniek en pas deze direct toe in je dagelijks leven voor meer productiviteit en succes.

Koshi Chimes windgong

Ontdek de magie van de Koshi Chimes windgong. Handgemaakte muziekinstrumenten met diepe, rijke klanken en lange resonantie, perfect voor geluidstherapie, yoga, meditatie en als decoratief stuk. Verrijk je leven met de serene melodieën van Terra, Aqua, Aria en Ignis. Lees meer over hun oorsprong en unieke klankervaring.

Paddestoelen fotograferen

Ontdek de beste tips voor paddestoelen fotograferen in de herfst. Leer hoe je de mooiste foto’s maakt met de juiste technieken en geniet van de herfstige sfeer. Perfect voor elke natuurfotograaf!

De spirituele betekenis van de ijsvogel

Ontdek de spirituele betekenis van de ijsvogel. Leer hoe deze prachtige vogel symbool staat voor vrede, geluk, heldere visie en transformatie. Ontdek waarom de ijsvogel mijn favoriete onderwerp is om te fotograferen en hoe hij mijn logo siert.

Wat is Ho’oponopono?

Wat is Ho’oponopono?
Leer over dit Hawaïaans ritueel voor vergeving en genezing. Ontdek de vier krachtige zinnen die helpen om innerlijke rust en harmonie in relaties te herstellen.

Vormen van rust

Ontdek de zeven vormen van rust die verder gaan dan alleen slapen. Leer hoe fysieke, mentale, emotionele, sociale, zintuiglijke, creatieve en spirituele rust je welzijn kunnen verbeteren.

Mindfulness in de herfst

Ontdek de kracht van mindfulness in de herfst voor reflectie en innerlijke rust. Leer praktische tips om in harmonie met de natuur te leven en je geestelijke gezondheid te verbeteren. Embrace de seizoensgebonden wijsheid en bereid je voor op wedergeboorte.

De spirituele betekenis van de dolfijn

Ontdek de spirituele betekenis van dolfijnen.
Leer over hun vrolijke uitstraling, intuïtie en helende energie.
Laat je inspireren door mijn ervaringen met deze magische wezens in Costa Rica.

Veerkracht en Kracht

Wat “De keuze” echt bijzonder maakt, is de manier waarop Edith Eger haar veerkracht en kracht belichaamt.
Haar verhaal is niet alleen een overlevingsepos, maar ook een gids voor persoonlijke groei en genezing.
Door haar ervaringen en inzichten te delen, moedigt Eger lezers aan om hun eigen trauma’s en obstakels te overwinnen.

Haar boodschap is helder: we hebben altijd een keuze, zelfs in de donkerste tijden.
De keuze om te leven, te vergeven en te groeien. Edith Eger’s verhaal is een krachtige inspiratiebron voor iedereen die met pijn, verlies of trauma worstelt.

Inzichten en Lessen

In “De keuze” deelt Eger inzichten en lessen die ze heeft geleerd tijdens haar eigen reis.
Ze moedigt lezers aan om hun eigen kracht te ontdekken en te gebruiken om hun leven ten goede te veranderen.
Hier zijn enkele van de belangrijkste lessen uit het boek:

  • Vergeving is essentieel: Vergeving betekent niet dat je goedkeurt wat er is gebeurd, maar het is een manier om jezelf te bevrijden van de pijn en het verleden.
  • We hebben altijd een keuze: Ongeacht de omstandigheden, we hebben altijd de keuze om te beslissen hoe we reageren en hoe we verder gaan met ons leven.
  • Leven in het heden: Eger benadrukt het belang van in het heden leven en niet vast te houden aan het verleden.
  • Zelfliefde en acceptatie: Om echt te helen, moeten we leren onszelf te accepteren en lief te hebben zoals we zijn.

Conclusie

“De keuze” van Edith Eger is een krachtig en ontroerend boek dat diep ingaat op de thema’s van veerkracht, kracht, en genezing.
Haar verhaal is een krachtige herinnering aan de veerkracht van de menselijke geest en de mogelijkheid van vergeving en verzoening.
Voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en hoop, is dit boek een must-read.

Met “De keuze” laat Edith Eger ons zien dat, ongeacht wat er gebeurt, we altijd de kracht hebben om ons leven te kiezen en te veranderen.
Het is een boek dat je niet alleen leest, maar ook diep raakt en bijblijft. Haar verhaal is een testament van de kracht van de menselijke geest en een baken van hoop voor ons allemaal.

Ik heb dit boek in 1 adem uitgelezen! Het is 1 van mijn favoriete boeken.

“Ik hou van lezen en persoonlijk ben ik van mening
dat je een hoop kennis uit boeken kunt vergaren.
Dit zijn mijn favoriete boeken.

Caroline Wirtz
Eigenaresse van Liefstijl Beelden & Label Liefstijl

Mijn zielsmissie is het maken van beelden, teksten en sieraden met een boodschap in (zelf)liefde voor een mooiere wereld.
Ik ben de founder van het APK-tje; een Authentiek Persoonlijk Kaartje.
Een APK-tje is een liefdevolle reminder ter grootte van een visitekaartje met dankbaarheid en intenties om dichtbij jezelf te blijven.
De sieraden zijn handgemaakt met een intentie door mij. Ik geef ze een boodschap mee voor jou.

“Ik vind de natuur en haar bewoners bijzonder.”

Liefs, Caroline