Foundation, hoe vind je nu de juiste kleur?
Het vinden van de beste fond de teint voor jouw huid kan soms een uitdagende taak zijn.
Met zoveel verschillende merken, formules en kleuren op de markt kan het overweldigend zijn om de juiste keuze te maken.
Gelukkig zijn er enkele handige tips die je kunt volgen om de ideale basis make-up voor jouw huidtype te vinden.
In deze blogpost deel ik enkele waardevolle adviezen om je op weg te helpen.

Foundation: Begrijp je huidtype en ondertoon

Begrijp je huidtype en ondertoon

Kies de juiste dekking en verzorg je huid goed

 1. Begrijp je huidtype: Het is essentieel om je huidtype te begrijpen voordat je op zoek gaat naar een foundation. Heb je een droge huid die hydratatie nodig heeft, een vette huid die matte producten vereist, of een gecombineerde huid met verschillende behoeften? Identificeer je huidtype en zoek naar foundations die hier specifiek op zijn afgestemd.
 2. Ken je ondertoon: Naast het huidtype is het belangrijk om je ondertoon te begrijpen. Ondertonen kunnen warm, koel of neutraal zijn. Een eenvoudige manier om je ondertoon te achterhalen, is door te kijken naar de aderen in je polsen. Blauwachtige aderen duiden op een koele ondertoon, terwijl groenachtige aderen wijzen op een warme ondertoon.
  De onderlaag voor make-up is vaak beschikbaar in verschillende ondertonen, dus kies degene die het beste bij je past.
 3. Test in natuurlijk licht: Wanneer je foundations gaat uitproberen, is het belangrijk om dit te doen in natuurlijk licht. Kunstmatige verlichting in winkels kan de kleur van de fond te teint vertekenen.
  Breng een kleine hoeveelheid foundation aan op je kaaklijn en ga naar buiten om te controleren of de kleur goed bij je huid past.
 4. Kies de juiste dekking: Foundations zijn verkrijgbaar in verschillende dekkingen, zoals licht, medium en volledig. Denk na over het gewenste resultaat. Wil je een natuurlijke, subtiele look of juist een volledige dekking om oneffenheden te verbergen? Stem de dekking van de beste foundation af op je persoonlijke voorkeur en de behoeften van je huid.
 5. Vraag om monsters: Veel winkels bieden monsters van producten aan, zodat je ze thuis kunt uitproberen voordat je een volledige fles aanschaft.
  Maak gebruik van deze mogelijkheid en test de foundations enkele dagen om te zien hoe ze zich gedurende de dag op je huid gedragen.

Verzorg je huid goed voor een vlekkeloze teint

 1. Verzorg je huid goed: Om de perfecte foundation aan te brengen, is het cruciaal om je huid goed te verzorgen. Reinig je huid grondig en gebruik een hydraterende crème voordat je de basis make-up aanbrengt.
  Dit zorgt voor een gladde basis en helpt om de foundation gelijkmatig aan te brengen.
 2. Overweeg de textuur: Foundations zijn er in verschillende texturen, zoals vloeibaar, crème, poeder of mousse. Denk na over welke textuur het beste bij jouw huid en voorkeur past. Vloeibare foundations zijn vaak veelzijdig en gemakkelijk aan te brengen, terwijl poederfoundations geschikt kunnen zijn voor een vette huid.
 3. Breng foundation aan met de juiste tools: Het gebruik van de juiste tools kan een groot verschil maken bij het aanbrengen van cosmetica.
  Een make-upspons, foundationkwast of je vingers kunnen allemaal effectieve manieren zijn om het product gelijkmatig te verdelen.
  Experimenteer met verschillende tools en ontdek wat het beste voor jou werkt.
 4. Controleer de ingrediënten: Als je een gevoelige huid hebt of bepaalde huidproblemen wilt vermijden, let dan op de ingrediënten in de foundation. Kies voor formules die hypoallergeen zijn en geen irriterende stoffen bevatten. Als je specifieke huidproblemen hebt, zoals acne of rosacea, overweeg dan foundations die speciaal zijn ontwikkeld voor deze aandoeningen.
 5. Pas je foundation aan het seizoen aan: Je huid kan veranderen afhankelijk van het seizoen, dus het is belangrijk om de kleur aan te passen aan deze veranderingen. In de zomer kan een lichtere formule of een getinte moisturizer voldoende zijn, terwijl je in de winter mogelijk een meer hydraterende en dekkende foundation nodig hebt.

Door deze tips toe te passen, kun je de zoektocht naar de perfecte foundation vereenvoudigen en een look creëren die zowel natuurlijk als vlekkeloos is.
Onthoud dat het experimenteren met verschillende merken en formules ook een deel is van het proces om jouw ideale foundation te vinden.